15 Ağustos 2015 Cumartesi

LONDRA CADDESİ & SAMANTHA YOUNG

 
 
 
Kitap Adı ; LONDRA CADDESİ
Özgün Adı ; Down London Road
Yazarı ; Samantha Young
Yayınevi ; DEX PLUS
Çeviri; Aslı Dağlı
Sayfa Sayısı ; 467
Basım Yılı ; 2015
 
 
Selammmm....
Sıcak mı sıcak bir yaz günü sımsıcak bir kitap bitirdim. Dublin Caddesi'nden sonra merakla beklediğim Londra Caddesi yine aşkla kavurdu geçti.
 
Bayıldım bu İskoçlara . İlk kitabı okuduğumda  yaşadığım Braden hayranlığım bu kitabı okumamda çok etkili oldu . Joss ve Braden'in ardından Cameron ve Jo'nun aşkını okudum. Baştan söyleyeyim ben hala Bradenciyim :)
 
Babası ile yaşadıkları kötü geçmişten kaçarak annesi ve erkek kardeşi ile yaşayan Jo barda çalışmaktadır.
Annesi alkolik olduğu için evde sürekli yaşanan sorunları vardır.Evin ve erkek kardeşinin tüm bakımını üstlenen, çok çalışan Jo'nun yaşamı Cam ile karşılaşınca allak bullak olur...
Sonrası aşk ateşi :))
 
Jo'nun kardeşine olan bağlılığı ve ona anne edası ile yaklaşımı, onu yetiştirmeye çalışması, her şeye rağmen annesine sahip çıkışı insanı gerçekten etkiliyor. Kendisi için değil her şey kardeşi için. Öncelikleri tamamen kardeşine odaklanmış durumda.
Babası ile yaşadıklarını okudukça çocukluğun ve aile bağlarının ne kadar önemli olduğunu durup durup düşünüyor insan. Darp unsuru her toplumda var ve geleceğe bakışı ve insanlara güveni de bir hayli etkiliyor.
 
" Bazı insanlar bir aile ile doğar, bazıları ise kendilerine bir aile kurmak zorundadır. "
 
Oldukça etkileyici, aileye duyulan özlemi anlatan bir cümle bu , sayfa 442 de geçen.
 
Ve etkilendiğim diğer iki cümle...
 
"Sanırım bir insanı gerçekten tanımakla ilgili en büyük sorun bu. O insanın tüm hassas noktalarını öğreniyor ve ne yazık ki kavga ederken bunlara basıyoruz . "
 
"Çocuğun kişiliği şekillenirken annesinin ve babasının ona durmadan ne kadar değersiz olduğunu söylemesi çocuğun buna inanmasına neden oluyordu . " 
 
Her ne kadar aşırı seksi olarak lanse edilsede ve öyle olsada içinde yoğun bir aile dramıda mevcut... Kısım kısım gülüyor olsamda bazı paragraflarda Jo'nun yaşamının zorluğu beni üzdü.
 
Barda yeşeren bir aşktı onların ki  :)))
 
Teşekkürler Dex Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder