23 Mayıs 2015 Cumartesi

KURUCUNUN KIZI & AMY ENGEL

         




Distopya türünde okuduğum kitaplar içinde kesinlikle başı çeken bir kitap oldu benim için beğendim falan değil resmen bayıldım.Tek kelime ile muhteşemdi.
 
 
KURUCUNUN KIZI & AMY ENGEL
 
 
 
 
 
 
 
Kitabın ciltli oluşu ve baskı kalitesinin güzelliği bir yana ;harika bir serinin başlangıcı beni sahiden büyüledi..
 
Sıkılmadan 1 günde okuyabileceğiniz bir kitap ve ne zaman devamı çıkacak diye benim gibi merak eder ve beklemeye koyulursunuz..
 
 
Konuya değinecek olursak; Abd de nükleer savaş sonrasında kalan insanlar şehrin iki farklı bölgesine yerleşmişlerdir. Lattimer'ler mi yoksa Westfall'ler mi yönetmeli arbedesinde Lattimerler kontrolü ele geçirmiştir.
 
Her yıl düzenlenen tören ile Westfalller'in kızları ile Lattimerler'in erkekleri evlendirilmekte idi..16 yaşına giren gençlerin rızası dışında gerçekleşen bu evlilikleri okurken yaşadıkları travmalar aslında bizlere hiçte yabancı gelmemektedir.
 
Kurucunun Kızı Ivy yani esas kızımız ile Başkan'ın oğlu Bishop kitabımızın baş kahramanlarıdır.Ivy'e ailesi tarafından verilen büyük sorumluluk ne olabilir sizce?Ailesine körü körüne bağlı olan Ivy bildiği herşeyin bir aldatmaca olduğunu öğrendiğinde neler yaşayacak?Bishop ve ailesi acaba Ivy'e anlatıldığı gibi kötü insanlar mı?
 
Ivy ve Bistop arasındaki ilişki o kadar hoş bir şekilde anlatılmış ki gerçek bir sevginin doğuşuna an be an şahit olmak kitapla da olsa beni çok mutlu etti..
 
 
 
 
Kitaptaki inanılmaz kurgu size tahmin etmesi zor bir sona doğru sürüklüyor..Sevmediğiniz bir karakter birden sevdiğiniz kişilere dönüşebiliyor...
 
Cesaret,aşk ve aile sevgisi öylesine güzel bir kombinasyon ile sunulmuş ki okurlara işte aradığım kitap bu diyebiliyor insan..
 
Şidddetle tavsiyemdir..Asla pişman olmayacak ve eminim benim gibi yorum yapanlara hak vereceksiniz..
 
 Distopya dünyasına adım atmadıysanız işte size harika bir öneri.. #YABANCIYAYINLARI bu işi çokkk iyi biliyor...
 
 
 
 

1 yorum:

  1. Bu kitabı birçok kişi beğenmiş. Ben de okumak istiyorum ama okuyunca devamını merak ederim diye önce devam kitaplarının çıkmasını bekleyeceğim. Sonra hepsini arka arkaya okurum :-)

    YanıtlaSil