28 Mayıs 2015 Perşembe

Tutkuya Aldanmak & CHARLES DUBOW

 
Tutkuya Aldanmak & CHARLES DUBOW
 
 
 
 
 
Merhaba;
 
Yine soluksuz okuduğum #NOVELLAYAYINLARI kitabının yorumunu yazmak  için sabırsızlanıyorum.1 günde okuduğum büyüleyici bir kitap oldu benim için. Oldukça etkileyici, düşündürücü bir kitaptı.
 
Altı çizilecek, ders alınması gereken çok güzel cümleler vardı kitapta. Yazarın betimlemeleri insanı sıkmıyor bilakis merakla okunmasını sağlıyordu.
 
Aile kavramının, evlat sevgisinin, dostluğun, gerçek aşkın, koşulsuz sevginin önemini gözler önüne seren bir serüven okudum...
 
İhanetin bencilliğinin, bir aileyi nasıl sona doğru götürdüğünü okurken, yaşananlar hiçte yabancı gelmedi oldukça gerçekçi ifadeler kullanmıştı yazarımız.
 
Olaylar avukat olan Walter'in gözünden anlatılıyor...
 
 
 
 
Mutlu bir evlilikleri olan Hary  ve Maddy ; doğuştan kalp hastası olan oğulları Johnny ile mutlu bir hayat sürmektedirler. Dostlarını sık sık evlerinde verdikleri partilerde ağırlamakta olan neşeli bir ailedirler ve etraflarına daima pozitif enerji verirler.
 
Maddy'nin en yakın arkadaşı olan Walter aynı zamanda çocuklarınında vaftiz babası olarak aileye yakın olan en önemli kişidir.
 
Bir gün ev partilerine arkadaşlarının sevgilisi olan Claire de katılır. Claire zaman içerisinde Hanry'e aşık olur ve onu elde etmek için çok uğraşmaz. Yazar olan Hanry yeni kitabının yazım aşamasında yaşadığı bunalımlı günlerinde Claire'ye ilgi duyar ve kendini aşkın kollarına bırakır.
 
Hanry eşini ve oğlunu da çok seven bir aile babası olmakta birlikte  şehvete yenik düşer. Zaman zaman vicdan azabı çeker.. Maddy aldatıldığını öğrenir ve evden oğluyla birlikte ayrılarak olayları sindirmeye çalışır. Hanry pişman olmuş ve eşiyle barışmak için her yolu denemeye çalışan biri haline gelmiştir. Derbeder bir yaşam sürer.
 
Maddy ise biraz yanlız kalmaya ihtiyaç duyarak oğlunu babası ile birlikte bırakarak tatile çıkar.. Tatil hayatlarının dönüm noktasıdır.
 
Yaşanacak  üzücü olaylar sırasında onu asla bırakmayan yine  Walter olacaktır. Walter'in koşulsuz sevgisi ve bağlılığı gerçekten oldukça etkileyici idi.. Sevgi adına aşk adına ne kadar fedakarlık yapılabileceğini, bir yaşamı bir kadına adamanın nasıl bir duygu olduğuna şahitlik ederken kitapta en sevdiğim karakter oldu kendisi.
 
Claire'ye çok kızmadım aslında çünkü asıl suçlu Hanry bence .Bir kalpte iki farklı kadını taşımaya çalışan, bunları yaparkende eşinin birikimlerini savuran bir kişi idi.
 
Eşi ve oğlu onu beklerken pahalı otellerde, lüks restaurantlarda aşkın kollarında yüzerken sonrasında yaşadığı yanlızlığı hak etmişti.
 
Johnny için çok üzüldüm tabiki :(((
 
Her şeye rağmen asaletini kaybetmeyen asil bir kadın olan Maddy çevremizde nadir bulunabilecek bir kişilik sanırım..
 
Güzel bir aile romanı okumak, ihanetin nelere sebep olduğuna şahitlik etmek isteyenlere tavsiyemdir..
 
Novella Yayınları yine beni şaşırtmadı, teşekkür ediyorum kendilerine...
 
Sevgiler,Sevtap...
 
 
 
" GİZLİ BİR MEKTUBUN ÜSTÜNDEKİ BALMUMU MÜHÜR KIRILMIŞTI. ARTIK HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANMAK ,YANİ MEKTUBU ESKİ HALİNE GETİRMEK İMKANSIZDI. "
 
 
" PARASIZLIK İÇİNDE DOĞAN İNSANLAR HAYATLARI BOYU ÇOK ZENGİN OLMAK İSTER YA,SEVGİSİZ DOĞAN İNSANLAR DA HEP SEVGİ ARAR.HEP ÇOK SEVMEK VE SEVİLMEK İSTER. "
 
 
" ÖLÜMLÜLERİN ARASINDA GİZLİ GİZLİ YAŞAYAN TANRILAR GİBİYDİLER.ONLARDAN BAŞKA DÜNYADA HİÇBİR ŞEY,HİÇ KİMSE ÖNEMLİ DEĞİLDİ."
 
 
" ÇOK SEVERKEN VE SEVİLDİĞİMİZİ SANIRKEN , SEVDİĞİMİZ İNSANIN SEVGİSİNİN KOCA BİR YALAN OLDUĞUNU ANLAMAK. EN KORKUNÇ ŞEY İŞTE BUDUR. "
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder