17 Şubat 2016 Çarşamba

SALDIRI & YASMINA KHADRA

 
 
 
 
SALDIRI & YASMINA KHADRA
 
 
Merhaba.. Destek Yayınları imzalı güzel bir kitaptan bahsedeceğim sizlere bu gün..
Kapağı kadar konusuda oldukça ilgi çekici ... Kitap hakkında araştırma yaptığımda - ki kapağındada yazıyor - 40 dile çevrilmiş,2012 de Holywood tarafından filme uyarlanmış olduğunu,bir çok ödül aldığını okudum.. Sevgili Yelda Cumalıoğlu'nun da kitapla ilgili düşüncelerini okumuştum..
 
Merak etmek için yeterince sebebim vardı yani ...
 
Konusuna kısaca değinecek olursak ;
Tel Avivde yaşayan Dr.EMİN ve eşi Siyem, görünürde mutlu ve sorunsuz bir evlilik yaşayan bir çifttir. Arap asıllı ve Müslüman olup İsrail vatandaşıdırlar. Yahudilerle birlikte huzurlu bir ortamda yaşam sürmektedirler.
Bir gün hastaneye restaurantta canlı bir bombanın sebep olduğu patlama nedeniyle yoğun bir yaralı akını gelir. Dr.Emin tüm gücüyle çalışmaktadır. Ta ki canlı bombanın eşi olduğunu öğrenene dek..
Yaşadığı büyük şok hayata dair inancını sarsar ve eşinin nasıl bir oluşuma girdiğini öğrenmek ve araştırmak için köklerinin olduğu bölgeye inceleme yapmaya gider..
 
Yıllarca görmediği pek çok akrabasının izini sürer, onları ziyaret eder.. Onların yaşantısını izlerken çocukluğuna ve gençliğine döner adeta...
 
Emin'i her şeye rağmen yalnız bırakmayan ve onu derinden seven Dr.arkadaşı Kim ise onun için çok üzülmekte ve onu yalnız bırakmamaya çalışmaktadır.
 
Emin kendi köyünde iken yaşanan bir patlama neticesinde yaralanır ve ruhunun yükseldiğini hisseder.. Kitap zaten bu patlama ile başlar ve geriye dönerek anlatır yaşananları...
 
Beni çok etkileyen ve beğendiğim bir kitap oldu.. Coğrafyayı ve yaşananları çok güzel anlattığını düşünüyorum.. İnsanların huzur içerisinde aynı topraklarda yaşayabilecekken birbirine nasıl düşman edildiğini ,Tanrı'nın bile bu kadar zalimlikten, ölümden sıkılmış olabileceğini söylüyor yazar..
15 senelik evlilikten sonra eşlerin birbirinden nasıl oluyorda bu derece farklı bir düşünceye saplanıp , bu derece acıya sebep olmasını üzülerek okuyorsunuz..
 Aileden birinin yapmış olduğu bir olay tüm aileye mal edilerek, insanların evlerinden, barklarından nasıl koparıldığını, o coğrafyada yaşanan yoklukların insanların düşünce sistemini nasıl etkilediğini okuyorsunuz ...
 
 
OKUYUN!!! inanın pişman olmayacaksınız
 
 
 
 
" Erkek adam ağlamaz diyen , insan olmanın ne ifade ettiğini bilmiyor demektir" demişti. "Utanacak bir şey yok, ağla oğlum. Gözyaşları sahip olabileceğimiz en asil şeydir ."
 
 
 
"Denize bakan, dünya dertlerine sırtını döner. Bir yerde, kendine başka bir yaşama sebebi bulur. "
 
 
" Her şeyini alabilirler, malını, mülkünü, en güzel yıllarını,tüm sevinçlerini ve tüm değerlerini, son gömleğine kadar her şeyini alabilirler.
Ancak elinden alınan dünyayı yeniden keşfetmek için hayallerin daima sende kalacaktır. "
 
 

 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder