27 Şubat 2016 Cumartesi

Aşkın Sanal Halleri & CANAN TAN

 
 
 
 
 
 
Aşkın Sanal Halleri & CANAN TAN
 
 
 




Merhaba,
Bu aralar sıkı okuyorum ve yorum giriyorum bloğa nazar değmesin bana..
 
Ve yine güzel bir Canan Tan kitabı, bir haylide düşündürücü. İçinde bulunduğumuz internet çağına ve yaşanan ilişkilere dair dikkat çekici mesajlar vermiş Canan Tan ...
Kitapta birbirinden farklı 8 öykü var. Ana teması ise sanal alemde yaşandığı sanılan aşklar.
Birbirini hiç görmemiş insanların, kendilerini anlatışına dayanarak -ki çoğu gerçek değil anlatılanların- yaşandığı sanılan sözüm ona aşklar..
Bazılarının merakla kameradan birbirine bakma isteği yada sesini duyma isteği ile devam eden ilişkiler.. Rahatsız edici isteklerin çoğu zaman yaşanması.
Bazen de internette tanışıp bunu gerçek hayata taşıyan insanlarında varlığı yadsınamıyor ama sanırım buda devede kulak dediğimiz cinsten..
Eskilerin görücü usulü dediği tanışmaları banel bulanların internet üzerinden görüşmeyi normal sayması da ayrı bir ironi tabi ki..
 
Canan Tan 8 farklı hikayesinde Sanal Aşkları işlemiş.. İnsanların olduğu insanı değil de olmak istediği insanı anlatıyor oluşu mesajını vermiş. Gerçek yaşamından sıkılan ve renk olsun diye farklı kimliklere bürünen insanların varlığından söz ediyor. Yaşını ve mesleğini hatta cinsiyetini farklı ifade edenler var..
 
 
 
 
"Bunlar aşıksa eğer; Fuzuli, Nedim, Ahmet Haşim kim oluyordu ?" diye sormazlar mı adama ! diye ne güzel soruyor Canan Tan.
 
Mektup ile aşkını ifade edemeyenlerin ne denli duygusal anlar yaşamayı da kaçırdıklarına değiniyor.. Aşkın anlık yaşanmayacak kadar değerli bir duygu olduğunu ve bunu sözüm ona kısaltmalarla yazmanın basitliğine de değiniyor.. NBR CNM  şeklinde yapılan ve birden sevip birden ayrılan sözüm ona aşkları değerlendiriyor..
 
Okunmalı ve üzerinde düşünmeli öyle ki doğmamış torununa da bir öyküsü var yazarın kitabın sonunda..
 
Aşk çok değerli ona sahip çıkalım ve bol bol okuyalım.. Okuma aşkımızda hiç sönmesin ..
 
Sevgiyle ...
 



2 yorum:

  1. Bir aralar canan tan kitaplarının sırasıyla hepsini okumuştum. Sonra sıkıldım galiba :) hiç bir kitabını elime almaz oldum. Tekrar başlamalıyım sanırım :) Bende beklerim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bir aralar canan tan kitaplarının sırasıyla hepsini okumuştum. Sonra sıkıldım galiba :) hiç bir kitabını elime almaz oldum. Tekrar başlamalıyım sanırım :) Bende beklerim. Sevgiler

    YanıtlaSil