31 Aralık 2015 Perşembe

KIZGIN KUM BAHÇESİ & CORBAN ADDISON

 
 
 
 
 
 
 
 
Merhaba...
 
2015'in son kitap yorumu ...
 
Son günlerde oldukça popüler olan KIZGIN KUM BAHÇESİ' ni bende okudum. Oldukça etkileyici ve anlamlı bir kitap. Hızlıca okunup bırakılacak bir kitap değil çünkü insan okurken çok etkileniyor ve düşünüyor.
 
Kitap bir kurgu roman olmasına rağmen Afrikada yaşanan gerçekleri gözler önüne sermiş. Yazarın okuduğum ilk romanı lakin yazarın diğer kitaplarını da okumaya karar verdim.
 
Çeviri , değerli bir isim Arzu Altınanıt tarafından yapılmış.
 
2015 bitti lakin 2016 da kitabı mutlaka okumanızı öneriyorum ...
 
Konusuna değinecek olursak ; Amerikalı bir avukat olan Zoe, Zambiyada CILA adında bir kuruluşta görev almaktadır. Ailesini özelliklede babasının siyasi konumunu da kimseye söylememektedir. Ailesi ile sorunlu bir ilişkisi vardır..
 
Zambiyada tecavüz oldukça sık rastlanan bir suçtur. Özelliklede çocuk tecavüzleri. DNA laboratuvarlarının ülkede olmaması sebebi ile suçlular herhangi bir ceza almamaktadır. Buda suçun caydırıcılılığını etkilemektedir. Zoe'nin yeni davası ise bölgede güçlü bir ailenin oğlunun, KUYEYA adındaki  bir kız çocuğuna tecavüz edişidir. CILA ile birlikte bu tecavüzü ispat etmeye çalışırlar....
 
Olay oldukça derin ve çetrefillidir. Çok fazla engel ve şiddet ile karşılaşırlar. KUYEYA'nın down sendromlu oluşuda ayrı diyalog sorunu yaşatır insanlara...
 
 
Sevginin ve azmin....Adalet duygusunun her şeye rağmen işleyişine şahit oluyorsunuz.. Aşkın her koşulda insanın karşısına çıkışına zaman zaman gülümsüyorsunuz okurkende..
 
Zaman zaman gülümsesemde oldukça hüzünlü bir hikaye idi...
 
 
 
 
 
"Annem, güneş ışığı suyu müziğe çevirir derdi..."
 
"Yoksullar söz konusu olduğunda sistem çok ender işliyor."
 
"Yaşarken bizi sarıp sarmalayan sevgi ölümle yok olmaz."
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder