19 Kasım 2015 Perşembe

Sultanın Dini & ALİ FUAT BİLKAN

 
 
 
 
Sultanın Dini & ALİ FUAT BİLKAN
 
 
 
 
                                             #timaşyayınları #sultanındini #alifuatbilkan

Bâbürlü Devleti kurucusu Bâbür Şâh'ın torunu ve Bâbür Şâh'ın oğlu olan Hümâyun'un oğlu olan Ekber Şâh'ın hayatını anlatan bu muhteşem eseri merakla ve ilgiyle okudum. Tarihçi olmam vasfı ile az çok bildiğim dönem ve coğrafya ile muazzam bilgilerde öğrendim.
Hindistan coğrafyasına ve tarihine ilgi duyan kitapseverlerin kütüphanesinde mutlaka bulunması g...ereken bir eseri PROF.DR ALİ FUAT BİLKAN kalemiyle #timaşyayınları farkı ile mutlaka okuyunuz.
İmâm Râbbani hakkındada araştırma yaptığım bir dönemde kitaba erişmiş olmak büyük bir tevafuk olsa gerek.
Kitabın arka kapağındada yazdığı üzere siyasetin dini araçsallaştırdığına tanık olacak Şia'nın dönemsel etkisi hakkındada bilgi sahibi olacaksınız.
Ekber Şâh'ın hayata geçirmeye çalıştığı Din-i İlahi hakkındada eşsiz bilgiler sunuyor kitap.
Osmanlı ilede zaman zaman dönemsel karşılaştırmaların yapıldığı farklı dinler ve öğretilerinde Hindistan coğrafyasındaki yeri hakkında bilgiler mevcuttur.
Altı çizilesi eşsiz bir inceleme.
Türk tarihinde demirbaş uygulamasını ilk kez uygulayan padişah belkide Ekber idi.. Hac komiserliği uygulaması ile hac yolunun ve hizmetinin güvenlik altına alınışı, halifelik ve hilafet kavramlarına ilişkin güzel açıklamalarla örülü bir kitap..
Ciştiyye tarikatı ilede ilgili doyurucu bilgiler okudum.
Hindistanda farklı dinlerin hakimiyet kurma çabasının altında yatan yönetimsel gerçekler yazarımızın anlatımı ile gayet hoş bir inceleme olmuş.
Tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder