23 Kasım 2015 Pazartesi

REŞAD EKREM KOÇU & KÖSEM SULTAN

 
 
 


 
YAZAR; Reşad Ekrem Koçu
YAYINEVİ ; Doğan Kitap
KİTAP ADI ; Kösem Sultan
SAYFA SAYISI ; 664
BASIM YILI ;2015
 
 
 
Reşad Ekrem Koçu, Kösem Sultan'ın entrikalarla dolu yaşamının son derece renkli bir tasvirini sunuyor. Reşad Ekrem'in dilinde tarih gerçek hayattan daha canlı, daha güzel, daha büyülü…

Osmanlı tarihinin en görkemli kadınlarından Kösem Sultan… Ahmed'in haseki sultanı, IV. Murad ile İbrahim'in annesi, IV. Mehmed'in babaannesi olarak yıllar boyu Osmanlı sarayının temel direklerinden biri. Müthiş bir güç odağı ve evlat katili! Reşad Ekrem Koçu, Kösem Sultan'ın entrikalarla dolu yaşamının son derece renkli bir tasvirini sunuyor okurlara. Çıplak ayaklı Rum kızının dünyanın en güçlü ve zengin kadınlarından birine dönüşmesinin hikâyesi Koçu'nun kalemiyle bambaşka bir tat kazanıyor.

"Uzun yıllar öncesine dönüyorum ve Murat Reis'in Oğlu'nu okumaya başlıyorum. Büyük bir hayranlıkla okuduğum bu roman uçsuz bucaksız denizlerden geçip giderek bana Osmanlı tarihini sevdiriyor. Yazarı Reşad Ekrem Koçu, Osmanlı tarihini 'bugünde yaşatan' mucizevi, görkemli bir yazar! Reşad Ekrem'in eşsiz eseriyle dostluğum artık hep sürecek, herhalde ölünceye kadar…"
-Selim İleri-
(Tanıtım Bülteninden)
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder