18 Kasım 2015 Çarşamba

Diriliş KEHANETİ & ÇİÇEK SEKBAN TÜFEKÇİ

 
 
 
 
Diriliş KEHANETİ & ÇİÇEK SEKBAN TÜFEKÇİ
 
 
 
 
 
Selam...
Soğuk bir Ankara sabahında sıcak bir kitaptan bahsetmek isterim sizlere... Yeni bir kitap  #müptelayayınları kalitesi ile ÇİÇEK SEKBAN TÜFEKÇİ kaleminden...
 
Kitabın kapağı ve ayracı harika çünkü yayınevi artık bu konuda takdir-e şayan ... Kapakla konu mükemmel bir uyum içerisinde. Yazarın anlatımıda gayet etkileyici idi.
 
Dopdolu bir kitap ve sizi araştırmaya sevk ediyor okurken bir yandan da Google'nin içine düştüm. Ne nedir , kim kimdir misali..
 
Serre tarihçilik var ama arkeoloji hakkında bilgim çok azdır birde o yöreyi sahiden bilmiyorum. Çünkü Mersin gitmediğim nadir şehirlerden biridir. Kapsamlı bir okuma yaptım kitap sayesinde..
 
Konusundan bahsedecek olursak ; Aden Ataman ,Anadolu Yazıtları ve Antik Anadolu Dilleri konusunda dünyaca tanınan bir Türk Prof.ve arkeologdur. Bir kazı esnasında öğrencisinin ve çalışma arkadaşı Belma'nın bir parşömen bulması ile kendini gizemli olaylar silsilesinin içerisinde bulur.
 
MÖ 40 lı yıllarda yaşayan Olba ülkesinin üzücü bir şekilde öldürülen Kraliçesi Aba ile etkileşimler başlar. Kitap geçmişe dönerek Aba ve onun yaşadıklarından bahseder. Kitap o bölümlerde oldukça ilginçti. Aden Ataman bağlantıları çözmekle uğraşadursun olaylar öyle bir ivme kazanıyor ki çok heyecanlandım açıkçası.
 
Diriliş KEHANETİ kitaba ismini verdiği kadar etkileyici ve güzel....Dna ların hayat buluşu, birleşim anı, yeniden doğuş ...
 
Kitapta nedense Belma'yı hiç sevmemiştim ve haksızda değilmişim yani :)
 
Abd ve İsrail'in varlığıda şaşırtmadı olayların içinde...
 
Kadim şehir Mersin bekle beni en yakında geleceğim. Kararım kesin.
 
 
 
 
Farklı, sıra dışı bir şeyler okumak istiyorsanız, arkeolojiye ve mitolojiye de ilgi duyuyorsanız hiç kaçırmayın... Aşk mı oda var hem de en eskisinden ve derininden.. Çok etkileyici.. Adrenalin dozunu hiç düşürmüyor..
 
 
 
 
*******
 
" Yaşam nasıl kutsalsa ölüm o kadar lanetlidir. Yaşamı devam ettiren ise aşktır. Ölüm ne kadar lanetliyse aşk o kadar kutsaldır. Eğer aşk olmasaydı, yeryüzü ve gökyüzü kavuşmasaydı, yaşam olmazdı. "
 
 
******
 
" Bilimin kaderi buydu belki . Önce en ölümcül silahlar yaratmak ... Sonra da bu silahları etkisiz kılacak araçlar üretmek...İnsanlığın yıkımı ve kurtuluşu bilim insanlarının beyinlerindeki anahtardı. "
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder