2 Mayıs 2015 Cumartesi

SEVGİNİN BÜYÜSÜ & BETH HOFFMAN




 
 
Adında geçen büyü kelimesi kadar etkili, büyülü bir kitap okudum. İnanılmaz sevdim,etkilendim...
 
 Hani yüreğinize sevgi dolu satırları  ile taht kuran kitaplar vardır "SEVGİNİN BÜYÜSÜ " de kesinlikle onlardan bir tanesi oldu benim için. Öyle güzel ve anlamlı cümleler var ki dönüp dönüp bir daha okudum.
 
Kitap oldukça akıcı,çevirmene sonsuz sevgiler..Editasyon da harika bir şekilde bizlerle buluşmuş. Yayınevinin ilk kitabı, inanıyorum ki çok parlak ve güzel kitaplarla okurlarla buluşmaya devam edecek. Dilerim ki kitap hakettiği çıkışı yakalar.
 
 
 
 
Konusuna değinmek istiyorum; ülkenin kuzeyinde annesi ve sadece hafta sonları eve uğrayan babası ile yaşayan CeeCee adında bir çocuğun hikayesini okuyacaksınız. Annesinin ruhsal problemleri yüzünden toplumdan izole bir şekilde yaşamaya çalışan ve annesinin davranışlarından utanç duyan bir kız çocuğudur kahramanımız.
 
Babası sadece hafta sonları eve gelmekte, geldiğinde de annesi ile tartışarak çoğu zaman evde kalmayarak geri dönmektedir. CeeCee kendini derslerine ve kitap okumaya adamış oldukça başarılı bir çocuktur. En yakın arkadaşı komşuları olan yaşlı Bayan Odell dir.
 
Annesini üzücü bir kaza sonucu kaybeden Cecelia , annesinin teyzesi ile yaşamak için ülkenin güney kesimine babası tarafından getirilir. Babasının onun bıraktığı gün,onu da kayıp olarak kabul eder, küçük yüreği ile.
 
 
Tootie Teyze,CeeCee'ye mükemmel lüks bir hayat,inanılmaz bir sevgi verecektir. Zaman zaman uyum problemleri yaşasada mutlu bir hayatı olan Cecelia'nın okul hayatıda mutlu başlayacaktır...
 
 
 
 
Karşılıksız sevginin ,bir çocuk gözünden anlatımı beni bir hayli büyüledi..
Mutlaka ve mutlaka okunmalı...Hala var olan dostlukların, yardımsever insanların öyküsü...Çok güzel mesajlar verdiğini düşünüyorum...
 
 
 
 
"Gerçek arkadaşlar birbirlerini yürekten sever, arkadaşları kırılmasın diye bazı şeyleri görmezden gelirlerdi."
 
 
"Doğası gereği o kadar neşeli ve iyi kalpliydi ki insanların iyi taraflarına bakmayı tercih edip kötü yönlerini görmezden geliyordu. Bazı kötü taraflar affedilmez ve onarılmazdı.O kötü tarafların açtığı yaralar da hiç bir zaman kapanmazdı. "
 
 
"Yas tutmanın bir sürü çeşidi vardır.Herkesin yas tutma şekli ayrıdır.Bir çeşidi vardır ki duyguların alınmış gibi uyuşuk hissedersin.Birini kaybedince duyulan üzüntü küçük bir kıymık gibi içindedir , o kadar küçüktür ki sen orada olmadığını düşünürsün. "
 
 
"Hayat kimseyi beklemez,hatta senin kadar özel birini bile.Kimse için durup beklemez.Bu yüzden artık kendini toplayıp hayata karışmanın vakti geldi. "
 
 
 
 
 
 
 

1 yorum:

  1. Kitabı okunacaklar listeme ekledim. Tavsiyeniz için teşekkürler

    YanıtlaSil