16 Nisan 2015 Perşembe

KESİŞEN HAYATLAR KAFESİ & DEBORAH SMITH

 
 
KESİŞEN HAYATLAR KAFESİ & DEBORAH SMITH
 
 
 
 



Novella Yayınları her daim okuyucuyu güzel kitap kapakları ile etkilemeyi başaran yayınevlerinden biridir. Kitabın tanıtımını gördüğüm andan itibaren gerek konusuna gerekse kapağının o samimi ve içine çeken havasına kapıldığım doğrudur.Okuyunca yanılmadığımı anladım bir kez daha...

Kitap oldukça içten ve samimi bir dille kendisini okutuyor. Tabiki buda çevirmenin başarısından kaynaklanıyor.. Konuda aynı şekilde içtenlikle işlenmiş..


Kitap ana karakter olan Cathy ve Thomas'ın dilinden anlatılıyor. .Böylelikle ne hissettiklerini detaylı olarak kendi ağızlarından okumuş oluyoruz..


 Kısaca konuyu değinmek gerekirse; Ünlü bir film yıldızı olan Cathy,paparazziler tarafından takip edilirken bir trafik kazası geçirir ve güzellliğini kaybeder.. İçine kapanır ve kariyeri ile ilgili kayıplar yaşamaya başlar...

Thomas; eşi ve oğlunu 11 Eylül saldırısında teröre kurban vermiş, parlak kariyerini bırakarak ülkenin dağlık bölgesinde inzivaya çekilen başarılı bir mimardır...Ona kırsal kesimde destek olan yeni dostları Delta ve eşidir..

Delta ise kuzeni Cathy ile iletişim kurmaya çalışan, çörekler yaparak Kesişen Hayatlar Kafesi'nde güzel yemekler sunan, görmüş geçirmiş,dost canlısı bir insandır.

 
Cathy ve Thomas'ın hayatı bu dağlık bölgede beklenmedik bir şekilde kesişecektir...
 
Beni en etkileyen bölümlerden biri ise şüphesiz Ivy ve Cora adlı çocukların evlat edinilmesi ve onlara açılan kucak oldu. Doğurmadanda ,kan bağı olmaksızın anne olunabileceğine işaret ediyor.
 
Korkuların üzerine gitmek gerektiğini, öğrenilmiş çaresizlikten kurtulmanın mümkün olduğunu gözler önüne seriyor kitabımızda yaşananlar.
 
Umudun tükendiği anda dostluğun tüm sorunların üstesinden gelebilecek kadar sağlam olduğunu, önemli olanın yüz güzelliği değil, kalpte duyulan aşk olduğunu ifade eden çok güzel satırlara rastlayacaksınız.
 
 
 
 
Hayat hiç ummadığımız anda bize farklı pencereler açıyor ve biz ayakta durmak için en yakınlarımızın desteğine ihtiyaç duyuyoruz tıpkı kitapta Delta ve cafesinin başına gelenler gibi.. Gözlerim yaşararak okuduğum satırlar bu bölümde oldukça yoğundu :(
 
Başlarda Thomas'ın eşine üzülmüş olsam bile ilerleyen bölümlerde okuduklarım üzerine sadece Eltan'a üzüldüm :(
 
 
KESİŞEN HAYATLAR KAFESİ; bana göre küllerinden yeniden aşkla,sevgiyle,dostlukla doğanların hikayesi...
 
Mutlaka okunmalı..Umuda dair..Aşkın gücüne dair her ne varsa bu romanda güzel bir şekilde anlatılmış..
 
 
 
 
 
"Ruhların coğrafi aidiyetleri yoktur,bilirim. "
 

 
 
"Evli insanlar aslında kastetmedikleri, altını dolduramayacakları bir sürü laf ederler. Ama en azından denerler. Zaman zaman elbette ki herkes birbirini hayal kırıklığına uğratır. Ne olmuş yani? Evlenen insanlar hiç kavga etmese, birbirine surat asıp ikide bir aynı kavgaları tekrar etmese, evliliğin ne tadı kalır? "
 
 
 
"Ya şimdi ya asla. İnsanların seni nasıl görmesini istersen onlar da seni öyle görür.
Ama onlara asıl olduğun kişiyi göstermelisin. Onların senin olduğunu sandıkları kişiyi değil. Anlat onlara. Anlat. Anlat. "
 
 
 
"AŞK YOLUNDA KESİŞEN HAYATLAR, UMUT ETMEYİ DE BU YOLDA ÖĞRENİR. "




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder